Nederlandse Werkgroep Parkinsonverpleegkundige

Contact

Jacqueline van de Linden (voorzitter)

Laura Deater (secretaris)
parkinson.neuroreva@venvn.nl

Missie

De Nederlandse Werkgroep Parkinsonverpleegkundige streeft naar optimale, hoogwaardige verpleegkundige zorg en begeleiding die aansluit bij de wensen en behoeften van de parkinsonpatiƫnt en zijn naaste omgeving.

Om onze missie optimaal te kunnen realiseren moeten we verder werken aan het ontwikkelen van de beroepsuitoefening door parkinsonverpleegkundigen. Ook de nieuwe ontwikkelingen in de zorg, vragen om een hoge vakbekwaamheid en deskundigheid van de parkinsonverpleegkundige.

Doelstellingen

De Nederlandse Werkgroep Parkinsonverpleegkundige (NWP) is een onderdeel van de V&VN Neuro en revalidatie en heeft als doel het ontwikkelen van de verpleegkundige parkinsonzorg en de profilering van de parkinsonverpleegkundige binnen het werkveld.

  1. Implementatie van de nieuwe verpleegkundige monodisciplinaire richtlijn.
  2. Delen van know-how op internationaal niveau.
  3. Bijdragen aan beroepsinhoudelijke ontwikkeling en professionalisering van verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen werkzaam in de parkinsonzorg.
  4. Bestendiging van de financiering van zowel de parkinsonverpleegkundigen als de verpleegkundig specialist binnen de parkinsonzorg.
    Ontwikkelen van post- HBO vervolgonderwijs tot parkinsonverpleegkundige.
  5. Wettelijke voorschrijfbevoegdheid van gespecialiseerde parkinsonverpleegkundigen.
  6. Wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van de inzet van parkinsonverpleegkundigen bij de behandeling van patiƫnten met de Ziekte van Parkinson.

Documenten