Revalidatieartsen waarschuwen opnieuw voor lachgas

Gepubliceerd door Marlies op

Revalidatieartsen in Nederland waarschuwen nogmaals voor de gevolgen van overmatig gebruik van lachgas. Revalidatieklinieken zien een toename van het aantal patiënten met verlammingsverschijnselen als gevolg van lachgasgebruik.

Revalidatieartsen waarschuwen opnieuw voor extreem gebruik van lachgas. In de grote steden zien de revalidatieklinieken een toename van patiënten met verlammingsverschijnselen door het gebruik van lachgas. En nu blijkt dat deze lachgasgebruikers vaak blijvende schade hebben, zoals spierzwakte, verminderde conditie en tintelingen in handen en of voeten.
“Deze patiënten hebben een dwarslaesie. Dat betekent dat ze verminderde kracht of verlammingsverschijnselen in de benen en soms ook handen hebben”, zegt Wendy Achterberg, revalidatiearts van Reade in Amsterdam.

Nieuwsuur heeft cijfers opgevraagd bij de acht revalidatieklinieken die gespecialiseerd zijn in de behandeling van dwarslaesies. In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen zijn de afgelopen 2,5 jaar in totaal dertien patiënten behandeld met ernstige klachten door lachgasgebruik. Het probleem speelt vooral in Amsterdam. Daar is de zevende patiënt zojuist onder behandeling geplaatst.

Bron: Ned ver voor revalidatieartsen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *