Ons congres gaat niet door!

Gepubliceerd door Marlies op

Ons congres van 12 maart hebben we helaas moeten annuleren ivm corona. We hopen dat we nog kunnen verplaatsten.

In de achter ons liggende periode hebben wij, als bestuur van V&VN Neuro en Revalidatie – ons permanent op de hoogte laten houden van de ontwikkelingen omtrent het corona virus, waarbij de richtlijnen van het RIVM en van de GGD voor ons leidend waren. Hadden we aanvankelijk nog de hoop dat Nederland grotendeels verschoond zou blijven, inmiddels is de realiteit anders en zijn we genoodzaakt om het congres van 12 maart te annuleren. Onze belangrijkste motivaties:

De zorgplicht mbt de gezondheid van alle aanwezigen 
Het is onze wettelijke zorgplicht om de veiligheid en gezondheid van de deelnemers aan het congres zo veel mogelijk in acht te nemen. Wij dragen hierin een verregaande verantwoordelijkheid en moeten alles in het werk stellen om te voorkomen dat de aanwezigen in een isolatie-situatie terecht komen waardoor de nationale zorgcapaciteit wordt verzwakt.

De zorgplicht mbt de gezondheid van de patiënten
Direct voortvloeiend uit het vorige punt is de zorgplicht ten aanzien van onze patiënten. Het behoeft geen nadere toelichting dat we moeten voorkomen dat patiënten nadelige gevolgen ondervinden van sterk verzwakte zorgcapaciteit of zelfs van besmetting door zorgpersoneel die mogelijk tijdens het congres is ontstaan.

De gevolgen voor het programma
In toenemende mate verbieden Nederlandse ziekenhuizen het personeel om congressen te bezoeken. Dat betekent direct dat ook de sprekers – die veelal in ziekenhuizen werkzaam zijn – niet meer als spreker mogen optreden. Er zullen flinke gaten in het programma vallen die op deze korte termijn niet meer zijn op te vangen. Dit heeft niet alleen vervelende logistieke consequenties, maar bijvoorbeeld ook gevolgen voor de inmiddels verstrekte accreditatiepunten en aanvragen zullen op een aantal punten moeten worden gewijzigd. We voorzien hiermee dat veel overgebleven deelnemers dan voor maart alsnog zullen annuleren en krijgen we zonder enige twijfel te maken met een domino-effect.

Vanuit het land bereiken ons veel vragen van ongeruste collega’s die in onzekerheid verkeren of het congres wel of niet door zullen gaan, die twijfelen om zich in te schrijven of die hun inschrijving graag zouden willen annuleren. Wij willen nu aan alle onzekerheid een einde maken door een onaangenaam, maar noodzakelijk besluit te nemen.

Alles afwegende zijn we tot het besluit gekomen om het congres te annuleren. We zijn nog aan het kijken of we het congres kunnen uitstellen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *